Om Klänningsvrån


Hej och välkomna till Klänningsvrån, ett hobbyprojekt som har som mål att bevara och restaurera klassiskt bröllopsmode. Ni vet sådant som fanns innan modeller med spagettiband och enkla spetsklänningar var standard och brudarna och tärnorna var storkjolade och bredaxlade. Vi verkar för bröllop med män i frackar och kvinnor och flickor i prinsessklänningar. Allt görs på volontärbasis och projektet finansieras av gåvor och målet är bara att gå runt, inte göra vinst. Vi hjälper till med ett par bröllop per år normalt, så man får se det för vad det är, en hobby men med ett gott syfte. 


Projektet startade i mitten av 00-talet och äger idag runt etthundratjugo brudklänningar. För att platsa i källaren krävs att klänningen följer direktiven för design, detta för att projektet ska ha en enhetlig stil. Majoriteten av alla klänningar är från åren 1991-1996 och följer den tidens ideal för kyrkbröllop, vilket var det vanligaste på den tiden. Det var storslaget och romantiskt, med täckta axlar och stora kjolar.

Det är dessa klänningar du kan hitta i min verkstad

Kollektionen kan ses litegrann som ett klänningsbibliotek, du kan låna och använda så länge du lämnar tillbaka i gott skick och bär klänningen som den är tänkt att bära dvs med ärmarna på axlarna och med krinolinunderkjol. 

Låter det bra? Hör gärna av dig! 🙂