Därför är puffärmarna viktigare än de flesta tror

 

Många har under åren kritiserat kollektionen för att fokusera mycket på puffärmar och volym. Det är dock lite tråkigt med tanke på att många inte förstår poängen och symboliken med att kvinnor/flickor i ett bröllopsfölje bär puffar som täcker axlarna och överarmen.  Nämner här tre argument till varför jag tycker det missuppfattas eller varför puffärmar bara är helt rätt på brud, tärnklänningar och näbbklänningar i full prinsesstil. 

1. Vad är alternativet?

Detta är kanske den mest intressanta synvinkeln på hela grejen. Vad är alternativet till puffärmar på en prinsesslik brudklänning. Alternativen är axelbandslöst, vilket är det som fungerar bäst men då tappar du hela poängen med stilen. Att inte klä av sig utan klä upp sig för högtid, i detta fall när bruden i följet ska vigas samman med sin man.  Ska inte moralisera men om du tycker puffarna är för mycket ska du helst välja att vara baraxlad. Tajta ärmar och kragar ser konstiga ut mot en stor marängkjol och försöken att göra sådana klänningar har ofta fallit platt. 

2. Det är vackert. På riktigt!

Om du orkar, kolla in videon nedan. Det är två timmar bröllop från 1994-1996, mestadels från Skottland och den numer nedlagda videofirman RSweddingDVD. Filmerna är speciellt utvalda från vigslar där brudarna verkligen bar riktiga gräddbakelser till brudklänningar och inte ber om ursäkt eller skäms minsta lilla. De är helt enkelt brudar på den dagen och går fullt in i rollen på sin bröllopsdag. Kolla och inspireras. Men snälla, förfasas inte över vissa frisyrer. Har försökt undvika eventuella hockeyfrillor och liknande, poängen är ju att klassiska klänningar bärs med modern makeup och hår. 

3. Men jag får ju breda axlar?

Återigen, kolla in videon. Kolla brudarna och de flesta tärnorna. Bredaxlade ja men ser det dumt ut? Knappast.  Jämför också med de få tärnor i videon som har kragar istället för ärmar. Valde att låta filmsekvenserna från de vigslarna ligga kvar som ren jämförelse. Breda axlar är poängen, en puffärmaklänning ger dig just det. Men det är ju inte breda axlar som att fysiskt ha breda axlar utan det är ju en del av en outfit. Ingen tror att du har så breda axlar på riktigt, men stora/breda axlar ska medverka till att ge maximal uppmärksamhet åt kvinnorna/flickorna i brudföljet. 

Härhar ni mina tre argument till puffärmarnas överlägsenhet. Nu videon.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *