Inspiration

På denna sida har jag samlat lite korta videos med brudar och bröllopsföljen som kan inspirera ditt moderna bröllop i klassisk stil. Är inte mycket av en anglofil men mycket av detta kommer från brittiska öarna och dess länder. Skriver dessutom en kort beskrivning till varje video.

 

 


Lisa i brudklänning

”Hon i marängklänningen”

Mäktig brudklänning. Volymen är enorm i såväl kjol som ärmar. En liten kul grej, när brudparet skär tårta mot slutet av videon, jämför hennes puffärmar med brudgummens huvud. Skojar inte 😉

 


Stephanie i brudklänning

Demetrios-klänning deluxe

Stephanie vigdes samman med sin man sommaren 1994 i Oregon, USA. Hennes fantastiska brudklänning är, tillsammans med Lisa ovan, lite av en stilikon för detta projekt. Här under förberedelserna och henne inmarsch till vigseln.

 


Brudtärnor deluxe

Brudtärnor i prinsessklänningar, England 1995

Kolla in ärmarna och rosetterna på tärnornas och näbbens prinsessklänningar. Den som säger att volym inte är vackert på klänningar i denna stil pratar på ren svenska i nattmössan.

 


Stora klänningar i liten kyrka

Niall och Lynn, 1995.

Alla klänningarna här har varianten av ärmar med axelband, ett par centimeter breda. Det innebär att puffarna hamnar längre ut på axeln och ger mer volym på bredden än höjden. Vad som passar dig bäst är en smaksak.